Informatie terracotta potten Poggi Ugo

De tuinwinkel heeft een uitgebreid assortiment van terracotta potten van Poggi Ugo en geeft graag meer informatie. Hieronder kun je advies en informatie vinden over deze unieke potten. Poggi Ugo maakt sinds ruim honderd jaar terracotta potten volgens beproefde productiemethodes. Elke pot wordt gemaakt van de bijzonder fijne klei van Impruneta. De potten worden meer dan 6 dagen gebakken bij een temperatuur van meer dan 1000 graden Celsius. Dit maakt de terracotta potten bestand tegen temperaturen van -30 graden Celsius. Er is geen toevoeging van stoffen om de uiteindelijke kleur te veranderen, er wordt enkel water en klei gebruikt. De producten kunnen licht verschillende tinten van elkaar hebben. Soms is het mogelijk om de afdrukken te zien van de handen van de ambachtsman die ze heeft gemaakt. Op den duur krijgen de terracotta potten een uniform patina van natuurlijke veroudering.

3.6
Gebaseerd op 5 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Zijn de potten Poggi Ugo winterhard?

Terracotta potten uit Impruneta van Poggi Ugo (https://www.poggiugo.it) zijn bij een goed afwaterende kluit gegarandeerd winterhard. De afwatering is dan ook van cruciaal belang. Hiervoor kunnen er diverse maatregelen worden genomen.

Afwatering Poggi Ugo

Het is essentieel dat de afwateringsgaten altijd vrij blijven. Waterstagnatie schade kan veroorzaken aan de pot en ook aan de plant. Het verdient aanbeveling om de pot op voetjes te plaatsen of op grind te zetten. We hebben verschillende soorten voetjes om de afwatering te borgen. Ook grind is prima voor de afwatering, maar bij grind altijd één keer per jaar de potten wat verschuiven, wormen en andere beesten willen de afwatering nog wel eens verstoren. Onderin altijd wat scherven of steenkorrels stoppen, en eens per twee jaar de planten uit de potten halen en voorzien van wat verse aarde.

Verdere tips

Om de maximale levensduur uit onze producten te halen, volgen hier nog enkele eenvoudige aanbevelingen voor gebruik bij koud weer. Lees deze informatie over terracotta potten zorgvuldig en de levensduur van de potten van de tuinwinkel wordt verbeterd.

  1. Zorg ervoor dat de potten vóór het begin van koud weer intact zijn en geen scheuren of breuken hebben waar zich water in kan verzamelen. Zet de pot droog indien dit wel het geval is.
  2. Bij een breuk of een barst is het vaak mogelijk de pot te krammen met zacht ijzerdraad dat u door te boren gaten als hechting gebruikt.
  3. Zorg ervoor dat de producten niet langdurig in direct contact blijven met sneeuw. Gewoon weg borstelen.
  4. Wees voorzichtig bij het verplaatsen van een bevroren pot, aangezien deze aan de bodem kan zijn vastgevroren. Gebruik geen kokend water, zout of soortgelijke producten op potten om rijp of sneeuw te laten smelten.
  5. Gebruik voor een langere levensduur van de potten altijd natuurlijke meststoffen.